Guide

Vars är det bäst att farma gold i D3?

Det du är ute efter är en plats med många elite och champion-packs för att snabbt få maxad Nephalem Valor. Platsen måste även ha gynnsam ratio mellan loot och reparationskostnader för din utrusning.

Att farma inferno eller hell är inte optimalt då det krävs alldeles för bra och sällsynt utrustning och reparationskostnaderna blir därtill skyhöga. Istället är det Nightmare som gäller och bästa platsen är Arreat's Crater i Act 3. Med rätt utrustning så drar du ihop kring 100k gold på 1 run genom Arreat's crater vilket bör ta kring 15 minuter om det görs optimalt.

Karta över Sanctuary

Arreat's Crater - Nightmare

Ta WP i Bastion's keep och teleportera dig till The Core of Arreat. Spring sedan till slutet av leveln just innan Azmodean's Lair så att du får Checkpointen. Ta sedan WP till Crater Level 1, fortsätt sedan med Crater Level 2, därefter Tower of the Damned Level 1 och avslutningsvis Tower of the Cursed Level 1. I tower of the damned så är det bäst att gå till höger nedför trapporna då det spawnar 2-3 elite packs och 2 treasure goblins där. Ta Town Portal och sedan WP i Bastion's Keep för att förflytta dig snabbt mellan zonerna.

Tekniken är att röra dig snabbt genom kartan med så hög Nephalem Valor som möjligt och fokusera på stora tätt packade mobs samt öppna alla kistor och Infernal Cocoons du stöter på. Slösa ingen tid på att utforska hela kartan och ignorera piles of bones. Om det blir för mycket dötid så dra en town portal och WP till nästa del av Arreat's crater.

Upprepa sedan om och om igen: Core of Arreat, Arreat's Crater Level 1, Arreat's Crater Level 2, Tower of the Damned Level 1 och Tower of the Cursed Level 1.

Här är ett exempel:

Loot

Sälj det mesta direkt till vendors. Det är bara slöseri med tid att sälja skräp i auction house. Det är dyrbar tid som kan användas till att farma gold istället. Du bör få minst 100K gold av att sälja föremålet i AH för att det ska vara värt din tid.

Stats & utrustning

Du behöver över 10k dps, +200% Gold Find och minimum +7 pickup radius samt boots med extra movement speed för att få bra flyt i Arreat's Crater. Det går att få tag i många level 55-60 föremål med 15-20% gold find i auction house till bra pris. Det dyraste i din utrustning blir vapnet, ringarna och skorna. Det gäller att vara tålmodig och vänta tills en bra deal dyker upp.

Klass

Vi föreslår Wizard med fokus på area of effect. Detta bäddar för mycket snabba runs.

För attack så använd Venom Hydra och Wide Disintegration Beam. Använd Blizzard som backup ifall det är väldigt grötigt och du ej kan se vad som lever eller ej.

Använd Storm Armor som skydd mot ranged attacks. Diamond skin är normalt inte nödvändigt men kan användas i nödfall om det kommer många elitpacks på en gång.

Follower

Du får 20% av din followers gold find så det är viktigt att han har maxad gold find. Välj med fördel en templar då denna kan bära sköld och gold find sköldar tenderar att vara billiga.

Kommentarer

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)